joi, 18 decembrie 2014

Ce perne gasim astazi pe pietele din Romania



     Sunteti in cautarea unei perne si nu stiti ce  tip sa alegeti? Trebuie sa stiti ca in magazine sunt disponibile mai multe tipuri de perne, astfel incat puteti gasi oricand un produs care sa satisfaca nevoile d-voastra. Pretul nu trebuie sa fie intotdeauna principalul criteriu de alegere a unei perne, ci trebuie sa fim foarte atenti la ce perna achizitionam pentru ca aceasta ne poate influenta foarte mult somnul, la fel cum se intampla in cazul saltelei. Asa ca, atunci cand alegeti o perna, fiti la fel de atenti ca atunci cand ati ales salteaua. In magazine puteti gasi mai multe tipuri de perne si anume:

1.      Perne naturale. Denumirea de natural vine mai exact de la materialul din care este facuta perna. Pernele naturale sunt umplute in general din puf si pene de gasca/gaina, lana sau bambus.
- Pernele din puf sau pene ofera avantajul de a aseza umplutura in functie de nevoile d-voastra si unde doriti, astfel ca acest tip de perne ofera suport acolo unde intradevar aveti nevoie. Perna poate sa fie tare sau moale, in functie de dorintele d-voastra. Astfel, daca perna are mai mult puf, asta inseamna ca are mai mult volum si sustine capul mai sus. Oricum acest tip de perne va ofera suportul de care aveti nevoie.
- Pernele din lana sau bumbac sunt in general rezistente la acarieni si sunt hipoalergenice.
- Pernele din bambus au ca principala calitate faptul ca elimina rapid caldura si isi mentin un grad ridicat de racoare. De asemenea, acest tip de perne ofera beneficii pentru piele si are proprietati microbiene.

2.      Perne sintetice. Acestea pot fi de doua feluri:
- din microfibra sau nanofibra
- din fibre siliconate
Pernele din microfibla se aseamana foarte mult cu cele din puf de gasca, in timp ce cele siliconate capteaza aerul.

Important! Pernele naturale isi mentin calitatea pe o perioada mai lunga de timp si nu se taseaza atat de rapid ca cele sintetice.

3.      Perne ergonomice. Acestea sunt de trei feluri:
- Perne din latex –acestea ofera sustinerea de care aveti nevoie. Acest tip de perna combina fermitatea cu adaptarea la forma si greutatea corpului d-voastra.
- Perne cu spuma de memorie – materialul are ca functie principala aceea de a se mula dupa forma corpului d-voastra, astfel ca punctele de presiune se reduc.
- Perne cu spuma poliuretanica- acest tip de perne se aleg in functie de densitate, astfel daca vreti o perna mai tare alegeti una cu o densitate mai mare a spumei poliuretanice.

     Producatorii au devenit din ce in ce mai atenti la nevoile oamenilor cand vine vorba de un somn odihnitor, astfel ca puteti gasi in magazine, in afara de modele clasice, si alte perne din combinatii de materiale care va asigura conforul mult visat. Alegeti deci cu grija perna pe care dormiti. 

miercuri, 10 decembrie 2014

Saltea Adormo Memory 15+3 - REVIEW


Salteaua Adormo Memory 15+3 asigura utilizatorului un somn odihnitor si sanatos prin cele doua straturi care o compun si husa care inveleste aceste straturi din materiale de foarte buna calitate.

Salteaua Adormo este formata din doua straturi. Primul, care este si baza saltelei, are o inaltime de 15 centimetri, iar cel de -al doilea are o inaltime de 3 centrimetri. Primul strat este realizat din spuma poliuretanica cu o densitate 28 kg/mc si o duritate de 4 KPA. Acest prim strat ofera saltelei fermitate, iar celulatia deschisa a acestei parti asigura o buna aerisire a saltelei Adormo. Aceasta proprietate elimina riscul de umezire a saltelei in timpul noptii cand utilizatorul se odihneste. Totodata, o functie foarte importanta a acestui strat de 15 centimetri este aceea ca acesta preia presiunea corpului proportional cu greutatea acestuia pe intreaga suprafata a acesteia. Cu alte cuvinte, salteaua se muleaza dupa forma corpului dumneavoastra.

Cel de-al doilea strat este realizat din spuma cu memorie (memory foam) care are o densitate de 59 kg/mc. Spuma vascoelatistica este termosensibila, dar retine si forma corpului. Astfel, utilizatorul beneficiaza de un grad foarte mare de confort. Cele doua straturi care impreuna cumuleaza 18 centimetri suntacoperite cu o husa fabricata din material textil. Aceasta husa are o densitate de 244 gr/mp. De asemenea, husa este detasabila si se poate spala la o temperatura de maxim 30 de grade Celsius. Husa este tratata impotriva acarienilor, bacteriilor si alergiilor.

Structura saltelei asigura o aerisire potrivita in interiorul acesteia, cu ajutorul stratului de poliuretan cu o densitate mare si a fermoarului situat in partile laterale ale saltelei. Acest produs are 6 ani garantie pentru interiorul saltelei si o garantie de 1 an pentru husa saltelei. De asemenea, salteaua, atunci cand este livrata catre utilizator, este ambalata in vid si ajunge la forma normala in 24 ore, timp in care trebuie sa nu fie folosita si trebuie asezata in pozitie orizontala.

Preturile pentru o astfel de saltea difera de la un magazin la altul. Cele mai mici preturi le gasiti bineinteles in mediul online, la magazinele de specialitate. Alte modele de saltele poti vedea aici, indiferent daca esti interesat de o saltea pe baza de arcuri sau pe baza din spuma poliuretanica asa cum este cea de mai sus.