joi, 19 martie 2015

Cum cureti eficient o saltea de pat?



Daca vrei o sanatate de fier, atunci trebuie sa te odihnesti cat se poate de bine, iar acest lucru este direct responsabil de calitatea saltelei pe care dormi. Aceasta nu trebuie sa fie intesata cu bacterii si acarieni si sa iti poata sustine foarte bine corpul pe timpul somnului. Daca de calitatea saltelei te poti ocupa doar in momentul in care o achizitionezi, de curatenia ei trebuie sa te ocupi periodic, in asa fel incat sa te asiguri ca ai o saltea cat mai buna pentru un somn odihnitor.

Cum cureti, asadar, o saltea pentru pat?

De cele mai multe ori nu ai nevoie de mai mult decat de o curatare generala a saltelei. Acest lucru inseamna indepartarea prafului si a reziduurilor care pot fi vazute cu ochiul liber, care se aseaza pe saltea destul de rapid. Pentru ca procesul de curatare sa fie unul cat se poate de reusit, ai nevoie de un aspirator cu perie destinata textilelor, un vas cu apa, un burete, detergent de rufe si eventual sampon pentur tapiterie.

Daca ai toate aceste elemente, pasii pe care ii urmezi sunt cat se poate de simpli:

1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa amplasezi salteaua intr-un spatiu cat mai liber, in asa fel incat sa nu se atinga de mobilier, de pereti sau de alte decoratiuni pe care le poate deteriora. Este bine sa asezi salteaua in asa fel incat sa poata fi curatata cu usurinta pe ambele parti.

2. Dupa ce ai atasat peria pentru textile la aspirator, incepe sa cureti cu atentie fiecare parte a saltelei.

3. Dupa ce ai terminat de curatat cu aceasta perie, cauta petele vizibile. Daca exista, atunci poti sa pregatesti o solutie de curatat care sa contina o lingura de detergent si 1 litru de apa. Spuma rezultata de la amestec se freaca puternic prin intermediul unui burete, direct pe pata, pana in momentul in care aceasta dispare.

4. Pentru indepartarea murdariei generale de pe suprafata saltelei se foloseste un sampon de tapiterie. Inainte de a folosi o astfel de solutie insa, este bine sa te asiguri ca salteaua suporta solutia, asadar, foloseste-o pentru o sectiune foarte mica din aceasta pentru a vedea care este efectul.

5. Daca salteaua este patata serios, iar petele nu se duc in urma aplicarii solutiei de mai sus, atunci poti incepe sa aplici solutii mult mai agresive. Una dintre acestea consta in pulverizarea de otet nediluat pe pata, care trebuie sa fie lasat timp de 5 minute sa actioneze. 

6. Dupa aceasta actiune, poti presara bicarbonat de sodiu, pe care trebuie sa il lasi sa actioneze dupa care sa il aspiri. Daca nicio varianta nu da rezultate, o curatatorie profesionala poate sa fie solutia cea mai eficienta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu