vineri, 30 ianuarie 2015

Bambusul - noul "must have" din dormitorul tau

     Cand spun ca bambusul ar trebui sa fie vedeta in dormitorul d-voastra, nu ma gandesc neaparat la planta care completeaza atat de bine design-ul unei camere, ci chiar la materialul lenjeriei d-voastra.

     In ultima perioada, am intalnit tot mai des bambusul ca material central al saltelelor sau lenjeriilor de pat. Desi prima data cand ne gandim la bambus, ne apare imaginea a acelui lemn puternic, dar in acelasi timp aspru, de fapt bambusul ca material textil este durabil si moale. Bambusul este un material natural si de cele mai multe ori materialul textil care are la baza "arborele de fier" este chiar biodegradabil.

     De exemplu, o lenjerie de pat din bambus in combinatie cu bumbac lasa o senzatie placuta dupa atingere astfel incat nu stiu daca veti mai putea sa va intoarceti la lenjeria veche. De asemenea, daca doriti sa aveti o lenjerie durabila, atunci cele doua materiale sunt ideale pentru locuinta d-voastra.

     Un alt plus al acestei combinatii surprinzatoare este faptul ca ajuta pielea sa isi pastreze o temperatura potrivita in timpul somnului datorita permeabilitatii ridicate care ajuta aerul sa circule. Si asta nu e tot. Materialul se usuca mult mai repede dupa spalare datorita acestei calitati.

     De asemenea, bambusul scade activitatea microbiana astfel incat riscul de alergii si infectii se reduce. Lenjeriile nu sunt singurele produse destinate dormitorului d-voastra care au in compozitie fibre de bambus.
Producatorii de saltele cu traditie din Europa si nu numai au descoperit beneficiile bambusului si au integrat acest material in produsele lor. Modul cel mai frecvent in care se utilizeaza bambusul este in material care inveleste salteaua propriu zisa. Astfel, tesatura care inveleste salteaua este moale si delicata la atingere. Un plus al acestei saltele este faptul ca bambusul absoarbe umiditatea de patru ori mai mult decat bumbacul de exemplu si de mult mai multe ori fata de materialele sintetice.

     Acest tip de saltea cu bambus, care, ce-i drept poate avea un pret ridicat, poate fii completat cu o lenjerie de pat din fibre de bambus. Deci nu ezitati sa alegeti bambusul pentru dormitorul d-voastra.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu