joi, 17 decembrie 2015

Cum sa cureti o saltea gonflabila ?

          Nu exista niciun dubiu ca saltelele gonflabile ofera o multime de beneficii. Indiferent daca obisnuiesti sa dormi in fiecare noapte pe acest tip de saltele sau faci acest lucru doar o singura data, vei gasi aceasta experienta drept una foarte placuta. Desigur, acest lucru inseamna ca salteaua s-ar putea murdari din cand in cand. Cu siguranta nu vei regasi urme de acarieni in saltele de acest tip dar exteriorul acestora se poate murdari foarte usor.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti mentii salteaua curata cat mai mult timp:

1. Utilizeaza un cearsaf atunci cand este posibil. Aceasta este o masura preventiva care poate oferi beneficii de lunga durata atunci cand vrei sa iti mentii salteaua curata, in permanenta. Nu conteaza daca dormi pe saltea gonflabila la domiciliu sau intr-un cort, trebuie sa folosesti un cearsaf pentru a imbunatati sansa de a o mentine curata. Daca faci acest lucru in mod corespunzator, nu va trebui sa iti cureti salteaua de multe ori.

2. Foloseste o carpa umeda pentru a elimina petele simple. Din cand in cand, vei observa diferite pete pe salteaua ta gonflabila, cum ar fi murdarie sau mucegai. Pentru a elimina murdaria, nu ai nevoie decat de o carpa umeda. Sterge usor pata, fara a atinge domeniile in care nu este necesar sa intervii. In cateva minute, vei fi capabil sa determini daca acest lucru este suficient pentru a obtine o saltea impecabila.



3. Nu iti fie teama sa utilizezi un pic de sapun. Cand se amesteca sapunul delicat cu apa rece, vei obtine o solutie care poate fi capabila sa elimine cele mai multe tipuri de pete de pe saltelele gonflabile. Indiferent ca este praf, iarba sau o pata mai dificila, aceasta solutie ar putea fi eficienta. Cantitatea de sapun pe care o folosesti trebuie sa se bazeze pe gravitatea petei. Incepe cu o solutie pe baza de apa si apoi adauga sapun, putin cate putin.

4. Incearca sa utilizezi otet pentru petele foarte dificile. In unele cazuri, apa si sapunul nu pot face fata. Daca te afli in aceasta situatie, incearca o solutie de ½ otet si ½ apa. Acest lucru poate oferi rezultate uimitoare chiar si in abordarea celor mai dificile pete. Ulterior, pentru a elimina mirosul de otet, va trebui sa speli zona cu apa si sapun.

5. Foloseste intotdeauna o carpa curata, indiferent de solutia pe care ai utilizat-o in eliminarea petelor. Ultimul lucru pe care il doresti este sa incerci sa indepartezi o pata murdarind salteaua si mai rau.

Nu conteaza cat de tentat esti, nu trebuie sa pui niciodata o saltea goflabila in masina de spalat. Acesta este cel mai rapid mod de a deteriora permanent o saltea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu