vineri, 25 octombrie 2013

Saltele din latex - informatii generale

     Saltelele din latex sunt saltele dure, cu proprietati ortopedice. Acestea ofera coloanei o pozitie corecta pe intraga perioada a somnului iar dumneavoastra va veti trezi in fiecare dimineata odihnit si plin de energie.

     Saltelele din latex au fost initial confectionate integral din latex. Astazi, foarte rar mai intalnim in magazine astfel de saltele. Ceea ce gasim astazi sunt saltele pe baza de arcuri sau pe baza de spuma poliuretanica peste care este asezat un strat de latex de cativa cm. Proprietatile ortopedice la astfel de saltele sunt insa mult mai scazute fata de cele ale saltelelor fabricate din latex 100%. Deasemenea saltelele care nu sunt fabricate in intregime din latex natural au o durata de viata mai redusa. Daca saltele cu latex natural in intregime au o durata medie de viata de 10 – 20 ani, in unele cazuri ajungand si pana la 30 ani (daca este intretinuta asa cum trebuie), saltelele care au in componenta lor doar un simplu strat de latex au o durata medie de 8 -1o ani.
     O alta caracteristica a saltelelor din latex pe care trebuie sa o stiti este aceea ca latexul natural 100% poate fi de doua feluri: Dunlop sau Talalay; o calitate superioara o intalnim la latexul Dunlop. Ambele tipuri de latex prezinta insa si un dezavantaj: eliberarea unei cantitati mici de apa in materialul de acoperire al saltelei.

     Recomand inainte de achizitia unei astfel de saltele testarea in show-room-uri  a mai multor saltele de acest tip deoarece tot mai multi producatori de saltele au inclus in gama lor astfel de produse si astfel puteti alege salteaua cu latex care vi se potriveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu