miercuri, 9 octombrie 2013

Ce saltea mi se potriveste?

Avand in vedere ca o treime din viata o petrecem dormind, nu trebuie sa ne grabim atunci cand alegem salteaua pentru dormitorul nostru. Din gama foarte variata pe care o regasim in zilele noastre in magazinele ce comercializeaza saltele, trebuie sa alegem o saltea ce nu provoaca insomnii si care ofera o pozitie confortabila in timpul somnului. In acest sens va recomand ca atunci cand mergeti sa cumparati un astfel de produs, sa il testati in prealabil. Cel mai bun test este intinzandu-va pe spate (pozitia recomandata din timpul somnului) pret de cateva minute; daca nu simtiti dureri de spate, atunci este o saltea buna pentru dumneavoastra.

Saltelele, in functie de materialele din care sunt compuse, au diferite duritati: moale, semi-moale, medie, semi-tare, tare. Saltelele ceva mai moi sunt recomandate persoanelor care nu au probleme cu coloana vertebrala.  Acestea sunt saltele foarte confortabile (ex saltelele pocket-spring). Saltelele mai dure sunt recomandate persoanelor ce acuza dureri ale spatelui  sau celor care doresc sa le preintampine. Saltelele de acest fel trebuie sa asigure un suport drept si  nu trebuie sa lase coloana persoanei sa se incovoiasca. Astfel de saltele dure sunt saltelele superortopedice sau cele cu latex.
O saltea destul de dura, dar care insa asigura si un grad ridicat de confort sunt saltelele cu memory foam ( cu memorie). Acestea se muleaza dupa forma corpului utilizatorului si ofera o senzatie placuta pe intraga perioada a somnului.

Cu riscul de a ma repeta, recomand tuturor celor care sunt pe punctul de a-si cumpara o saltea, sa o testeze cateva minute inainte de achizitie. O saltea poate fi simtita diferit de la o persoana la alta;o saltea  ce unei persoane apropiate i se pare confortabila, dumneavoastra vi se poate parea foarte dura, sau din contra, foarte moale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu