luni, 23 septembrie 2013

Caracteristicile saltelelor


        O saltea scumpa sau o saltea mare sau groasa, nu inseamna intotdeauna ca acea saltea este si buna. De cele mai multe ori, mai multi factori ajuta la decizia de a lua o saltea de un anumit tip iar acest lucru este scos in evidenta si de diferenta de gusturi cand vine vorba de o saltea.

         Majoritatea saltelelor au un anumit miros atunci cand sunt scoate din plasticul in care acestea sunt livrate, de aceea este indicat sa lasati salteaua "sa respire" pentru 24 de ore de la achizitia acesteia ca sa nu aveti surprize urat mirositoare in timpul folosirii. Saltelele din spuma cu memorie emana un miros insuportabil daca nu este lasata sa se aeriseasca cel putin 24 de ore, acesta fiind si unul din dezavantajele majore ale acestei saltele.

      Toti producatorii de saltele recomanda rasucirea acestora luna de luna in primele 3 luni iar apoi odata la 3 luni, iar pentru ca intoarcerea sa fie facuta mai usor, aveti nevoie de manere. Aceste manere de obicei sunt facute din acelasi material din care este facuta si suprafata care acopera salteaua, iar lipsa lor poate inseamna un punct slab al acesteia.

        Saltelele care sunt confectionate din spuma in combinatie cu arcuri, de obicei sunt acoperite cu un pad pe deasupra si dedesuptul arcurilor, insa nu va lasati pacaliti de saltelele care prezinta mai multe straturi pentru ca suportul arcurilor este destul de importanta. Cele mai bune optiuni sunt cele confectionate in intregime din respectiva spuma cu memorie, sau chiar si din latex natural.

       Un alt aspect important se refera la husele care vin pe saltea, in loc de cearsafuri. Este important ca aceste huse sa pot fi spalate, altfel riscati ca dupa cateva utilizari sa nu le mai puteti folosi pe salteaua dvs. Nu este bine sa renuntati de tot la aceste huse deoarece riscati sa va inbolnaviti din cauza depunerilor in urma folosirii excesive fara spalare.

       Pana la urma cele mai bune saltele sunt cele care vi se potrivesc dvs. cel mai bine. Gusturile persoanelor difera iar efectul saltelelor la fel, insa daca testati salteaua dorita undeva in jur de 15-20 de minute inainte de va decide, cu siguranta o sa va dati seama daca vi se potriveste sau nu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu