joi, 12 septembrie 2013

Cum curatam corect o saltea de pat?

             Curatarea periodica a saltelei este o activitate absolut necesara. Aceasta activitate asigura un loc curat si sanatos in perioada in care noi dormim; si tinand cont de faptul ca o treime din viata o petrecem dormind, consider ca asigurarea saltelei curate este unul dintre primele lucruri de care trebuie sa tinem cont daca intr-adevar dorim sa locuim intr-un mediu sanatos.
           Procesul de curatare al unei saltele de pat este unul destul de amplu ce se caracterizeaza prin urmatoarele etape:
1.       Indepartarea saltelei din cadrul patului
2.       Aspirarea saltelei. Aceasta activitate se poate realiza atat cu aspiratoare cu functii speciale pentru saltele cat si cu cele obisnuite
3.       Se creeaza o substanta realizata din detergent  lichid in amestec cu apa. Cu un un burete inmuiat usor in aceasta solutie se sterge salteaua pe toate partile. In locurile unde apar pete de murdarie, trebuie sa apasati mai tare cu buretele si acesta sa fie ceva mai bine imbibat.
4.       Asezarea saltelei in pozitie verticala pentru a se usca
5.       Inainte de a fi asezata inapoi in cadrul patului, se mai aspira inca o data pentru eliminarea tuturor bacteriilor


          Intregul proces de curatare, prezentat mai sus dureaza aproximativ 30 – 40 minute si se recomanda a se repeta la fiecare 30 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu