miercuri, 11 septembrie 2013

Eliminati durerile de spate cu ajutorul saltelelor ortopedice


           Numarul de factori care contribuie la aparitia durerilor de spate este destul de mare, cauzele variind de la sedentarism, stat prea mult la birou, dereglari hormonale si pana la leziuni in muschi sau in neuronii motori. De cele mai multe ori, durerile apar in zona inferioara a spatelui si sunt cauzate de statul prea mult la birou si de sedentarism.

            Practic, muschii se atrofiaza, iar lipsa tonusului muscular favorizeaza deplasarea vertebrelor precum si aparitia durerilor. Sigur, cel putin in cazul barbatilor, o cauza mai poate fi si conversia testosteronului in estrogen, insa cazurile acestea sunt rare, iar in plus, senzatia resimtita nu e de durere, ci mai degraba de pompare intensa (cu sange) in muschi.

            Medicii specializati in ortopedie recomanda tuturor pacientilor care acuza dureri de spate sa-si inlocuiasca salteaua de pe patul pe care se odihnesc cu una ortopedica. O saltea ortopedica cu straturi multiple nu numai ca inlatura durerile de spate fara aport medicamentos, dar pe deasupra, previne deplasarea cervicala si ofera un somn linistit si foarte confortabil. In plus, spre deosebire de saltele umplute cu pene sau cele cu arcuri, ele distribuie direct proportional toata greutatea corpului fara a crea puncte de presiune si neutralizeaza energia miscarilor din timpul somnului. Practic, daca doi oameni impart un pat, chiar daca unul dintre ei are un somn agitat, celalalt nu va fi afectat si nici nu va simti de miscarile partenerului.



            In ceea ce priveste preturile, ele sunt destul de accesibile. Piata saltelelor ortopedice este extrem de competitiva, ceea ce nu se traduce decat prin faptul ca preturile sunt pe zi ce trece mai mici, asta pe masura ce tot mai multe companii producatoare de saltele incearca sa-si faca simtita prezenta pe piata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu